Izvēlne
Jūsu grozs

Emulgatori

Emulgatori

Emulgatori ir palīgvielas, kas spēj apvienot divas dabīgā vidē savstarpēji nesavienojamas vielas. Kosmētikas gatavošanā tos izmanto, lai pagatavotu dažādas emlsijas – krēmus un losjonus, šampūnus un kondicionierus, kuru pamatsastāvā ietilpst eļļa un ūdens. Emulgatori padara šīs vielas stabilas, neļaujot katrai atsevišķi sadalīties, vai noslāņoties. Šādas vielas izmanto ne tikai kosmētikā, bet arī pārtikā, farmācijā, mājsaimniecības preču rūpniecībā un citās lielražošanās. Jau antīkajā Grieķijā cilvēki kosmētikā izmantoja bišu vasku, bet olas dzeltenums 19.gs pirmajā pusē bija pirmais pārtikā izmantotais emulgators. Tomēr īsā derīguma termiņa dēļ ražotāji olas dzeltenumu nomainīja uz sojas pupiņu lecitīnu, kas pārtikas industrijā nu ir kļuvis par galveno emulgatoru. Arī dabiskās kosmētikas gatavotāji šo dabisko emulgatoru izmanto arvien biežāk. Tikai 20.gs. vidū sāka parādīties dažādi emulgatori, kas iegūti, savienojot dažādu taukskābju veidus. Parādījās arī sintētiskie emulgatori ar spēcīgākām virsmaktīvo vielu īpašībām. Ādai visiritatīvākie ir tā saucamie emulgatori, kas satur PEG – tātad spēcīgas virsmaktīvas vielas. Rūpniecībā tos izmanto plaši, jo šie emulgatori ir stabili un nodrošina emulsiām noturību un viendabīgumu, nepieļaujot noslāņošanos, kas dabīgajiem emlgatoriem var notikt diezgan bieži. Dabīgās, eko kosmētikas gatavotāji izmanto tikai tādus emulgatorus, kas ir ādai draudzīgi un nekādā gadījumā nesatur PEG. Izšķir dabīgos un klaiskos emulgators. Dabīgie emulgatori ir, piemēram, dažādi lecitīni un lanolīns. Klasiskie tiek izmantoti tikai kosmētikā un tie ir pārējie dabīgā kosmētikā pielietotie emulgatori.

Cetilalkohols, jeb Cetilspirts pieder alifātisko spirtu grupai. Saukts arī par palmitilspirtu, tas ir lipofila taukviela. Dabā tie ir atrodami augu eļļās, taukos un vaskos, piemēram, spermacetā. Mūsu cetilspirts tiek izgatavots sintētiski. Tas nopērkams kā baltas skaidiņas vai lodītes, kur..
0.00€
INCI: Methyl Glucose Sesquistearate Emulsans tiek iegūts no augu izcelsmes izejvielām – palmu eļļas un cukura, pēc ķīmiskā raksturojuma: PEG nesaturošs, nejonisks eļļa-ūdenī augu izcelsmes emulgators uz metilglikozīda un stearīnskābes mono un diesteru maisījumu bāzes. Tai pa..
0.00€
INCI: Lecithin, Carthamus Tinctorius Oil, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol, Glyceryl Stearate, Ascorbyl Palmitate Fluīdlecitīns ir augstvērtīgs, augu izcelsmes ko-emulgators, mitrinātājs un ādu pastiprināti kopjošs komponents, kas pamatā sastāv no sojas lecitīna un ap 50% vērtīgā..
0.00€
INCI: Glyceryl Stearate, Glyceril Stearate Citrate   Lamekrems ir augu izcelsmes, PEG nesaturošs, divkomponentu emulgators. Pamata substances veido glicerīna monostearāts no stearīnskābes un palmitīnskābes, un citronskābes estera. Vienkāršiem vārdiem sakot, sastāv no taukskābēm, glice..
0.00€
INCI: Lanolin Anhydrid Lanolīns ir aitu tauku dzierdzeru sekrēts, kas tiek iegūts mazgājot aitu vilnu. Tumši dzeltenā, biezā, ļoti lipīgā viela ir ar izteiktu aitas vilnas aromātu.Lanolīns kūst 40 grādos. Ūdenī tas var uzbriest trīs reizes pārsniedzot savu svaru. Piemēram, 10 gramos lanolīna va..
0.00€
(saukts arī par vilnas alkoholu) INCI: Lanolin Alcohol  Lanolīnvasku iegūst no lanolīna sastāvā esošā vaska nepārziepojamās daļas. Lanolīns ir viela, ko izdala aitu ādas tauku dziedzeri, kas veic vilnas aizsargfunkcijas. Lanolīnvasks tiek ražots nelielos graudiņos, tam ir jūtams viegl..
0.00€
INCI: Lecithin (E 322) Lizolecitīns ir dabīgais augu izcelsmes emulgators, kas veido maigas konsistences emjulsijas ar labām iesūkšanās spējām. Dzeltenīgi brūnā, sīrupveida substance ir fermentatīvi pārstrādāts lecitīns, tādējādi ir palielinātas tā šķīšanas spējas ūdenī. Lecitīni ir pārtikas ru..
0.00€
INCI: Cetearyl Alcohol and Cetearyl Glucoside Montanov 68 ir nejonisks un eko sertificēts eļļa-ūdenī emulgators apmēram 77% cetearilspirta, tas ir, cetilspirta un stearilspirta, un apmēram 23% cetearila glikozīda (Cetearyl Glycoside) maisījums. Tas nav iritatīvs, nav komedogēns un bioloģiski no..
0.00€
TegomulsINCI: Hydrogenated Palm Glyceride Tegomuls ir augu izcelsmes emulgators, kas iegūts no palmu eļļas. Balti dzeltenīgais pulveris pamatā tika pielietots pārtikas industrijā, bet šobrīd to izmanto arī svaigas kosmētikas gatavošanā. Tegomulam ir ļoti spēcīgas emulģējošas īpašības un tas spē..
0.35€
Parādīt 1 līdz 9 no 9 (lapuses: 1)