Izvēlne
Jūsu grozs

Fluīdlecitīns

Fluīdlecitīns
Fluīdlecitīns
0.00€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 23006

INCI: Lecithin, Carthamus Tinctorius Oil, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol, Glyceryl Stearate, Ascorbyl Palmitate

 

Fluīdlecitīns ir augstvērtīgs, augu izcelsmes ko-emulgators, mitrinātājs un ādu pastiprināti kopjošs komponents, kas pamatā sastāv no sojas lecitīna un ap 50% vērtīgām nepiesātinātām taukskābēm (ādai nepieciešamais, augstvērtīgais fosfātidilholīns) un saflora eļļas. Šī sastāvā esošā fosfolipīda dēļ fluīdlecitīna iedarbība ir līdzīga lipodermīnam, tikai ne tik izteikta.


Tas ir zeltaini dzeltens šķidrums ar savdabīgu aromātu, kas veido sniegbaltas emulsijas, atšķirībā no lizolecitīna dzeltenīgajām. Tomēr jāatceras, ka tas neveido konsistenci, un emulsijas būs samērā šķidras.


Pateicoties fluīdlecitīna sastāvā esošajām nepiesātinātajām taukskābēm, tas īpaši ieteicams dehidrētām, sausām, īpaši nobriedušām ādām kā mitrinošs, kopjošs un izlīdzinošs komponents. Fluīdlecitīns uzlabo arī kosmētikas produkta iesūkšanos ādā, veicina aktīvo vielu labāku uzņemšanu un veido patīkamas konsistences krēmus un losjonus. tas ir jūtīgs uz skābekļa iedarbību un to ieteicams uzglabāt aukstumā, cieši noslēgtā traukā.


Pielietojums: visiem ādas tipiem kā papildus kopjoša un mitruma līmeni uzlabojoša sastāvdaļa. Īpaši ieteicams krēmos sausām, nobriedušām ādām, jo izlīdzina un mazina krunciņu dziļumu.
Izmanto kā ko-emulgatoru krēmos un losjonos, kā emulgatoru vieglos serumos un fluīdos, kā mitrinātāju vannas eļļās, dušas un vannas piedevās. Īpaši piemērots vannas konfektēm, lai tās kūstot nekoncentrētos tikai gar vannas malām.


Apstrāde: šķīst tauku fāzē, gatavā emulsijā, tenzīdos.
Izmanto gan karstā, gan aukstā apstrādē, jo nav karstumjūtīgs, bet labi emulģē arī aukstā produktā. Tādēļ tas īpaši labi noder gadījumos, kad ūdensfāze jāsavieno ar augstvērtīgām, karstumjūtīgām eļļām bez karsēšanas, lai nezaudētu eļļās esošās vērtīgās vielas, veidojot vieglus losjonus, želejas, fluīdus un serumus.
Izmanto kā „glābšanas” emulgatoru emulsiju slāņošanās gadījumā, ja nav pietiekoši labi sajaucies krēms, izmantojot citu emulgatoru – tad apm. 1% no kopējā daudzuma pievieno fluīdlecitīnu jau gatavajai emulsijai un kārtīgi iemaisa tajā, nav nepieciešams atkārtoti karsēt un līdz ar to, neiet zudumā tajā esošās vērtīgās vielas. Pēc vajadzības var pievienot arī vairāk kā 1% gatavajam produktam.


Daudzums: 0,5-20%.
10% vannas eļļām,
līdz 3% kā kopjoša sastāvdaļa krēmos un losjonos
5-7% emulgators serumos, fluīdos un želejās ar tauku fāzi
5-10% kā mitrinātājs dušas želejās
Līdz 20% kā emulgators vannas konfektēs.

 

Receptes ierosmei:

Konfektes – piena vanna

35 g piena pulveris
5 g fluīdlecitīns
40 g kakao sviests
20 g šī sviests
Pēc vēlēšanās līdz 40 pilieniem ēteriskās eļļas.

Izkausē līdz 35 °C kakao sviestu (90% no kopējā daudzuma, mazliet atstāj nekausējot) kopā ar fluīdlecitīnu un šī sviestu. Kad viss izkusis, izņem no ūdens peldes un pievieno atlikušo kakao sviestu, izkausē maisot. Kad viss izkusis, pievieno piena pulveri, kārtīgi samaisa, iepilda formiņās un ievieto uz 2 st. saldētavā. Pēc tam izņem un ļauj vēsā vietā vēl apm 8 stundas apžūt un nogatavoties. Pēc tam uzglabā slēgtā traukā, vislabāk stikla.

 


Leav-In visiem matu tipiem.
Atvieglo ķemmēšanu, padara matus spīdīgus un labi krītošus. Īpaši sausiem matu galiem iesaka pirms mazgāšanas matu galos iemīcīt kamēlijas vai olīvu eļļu.

30 ml burvju lazdas hidrolāts
0,6 g brokoļu sēkliņu eļļ (padara slīdīgus un nogludina, mazina elektrizēšanos)  (apm. 10 pilieni)
0.6 g mežrozīšu (atveseļo matu galus) vai naktssveces eļļa (mīkstina matus) (apm. 10 pilieni)
(0,2 g avokadīns (matiem, kas stipri taukojas, šo nevajag))
0,5 g fluīdlecitīns (viens liels piliens)
Apm. 2 pil. pienskābes
6 pil. rokonsals


Pagatavošana
:

Avokadīnu izkausē fluīdlecitīnā, izkusuša masai pievieno eļļas un tad  pievieno ūdeni, visu kārtīgi sakrata. Pirms lietošanas vēlreiz sakratīt. PH līmenim jābūt zem 5.5 – skābam. Skābā vide aizver mata zvīņas un veicina to spīdīgumu.

Lietošana: izsmidzina uz mitriem matiem, maigi iemasē un izķemmē.
 


Pieniņš kosmētikas noņemšanai

16% tauku fāze
 

1 g fluīdlecitīns
7 g eļļa

40 g ūdens
1 g sanftīns
0,3 g solagum
Pienskābe līdz 5,5 pH
10 pil rokonsals


Pagatavošana:

Eļļu sajauc ar fluīdlecitīnu atsevišļā traukā. Uzsildītā ūdenī izšķīdina sanftīnu, pievieno solagum un kārtīgi izmaisa, veidojas želeja. Pie želejas pievieno eļļu ar fluīdlecitīnu, kārgīti samaisa. Pievieno pienskābi un rokonsalu. Pilda pudelītē.

LietošanaIemasē samitrinātu seju, vai ar vates tamponu notīra. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi