Izvēlne
Jūsu grozs

Aktīvās vielas

Aktīvās vielas
Tās ir vielas kas papildina kosmētikas līdzekļus ar papildus kopjošām īpašībām, veidojot tā iedarbīgumu attiecīgajam ādas tipam, vēlamajam rezultātam ko plānots sasniegt ar konkrēto produktu. 
 
Aktīvās vielas veic dažādas funkcijas, to vidū ir:
 
Mitrinātāji - veic ādas dziļu mitrināšanu, kas īpaši svarīgi ir sausām ādām, bet nepieciešami visiem ādas tipiem.
Mitruma uzturētāji - ne tikai mitrina, bet palīdz arī saglabāt un noturēt mitrumu ādā, neļaujot tam strauji izgarot.
Barjerslāņa veidotāji un saglabātāji - veido ādas barjerslāni, vai veicina tā straujāku atjaunošanos. Barjersānis ir ādas aizsargbarjera, kas aizsargā ādu pret ārējās vides kaitīgo iedarbību. 
Transportētāji - palīdz ievadīt dziļāk ādas slāņos citas aktvīvās un vērtīgās vielas, kas pašas, savas molekulārās uzbūves dēļ, nav spējīgas dziļāk iesūkties. Šī īpašība uzlabo jebkura kosmētikas produkta efektivitāti un iedarbību. 
Iekaisumu un niezi mazinātāji - nomierina, dziedē un veicinā veselas ādas ātrāku reģenerēšanos.
Citu vielu ieritatīvo īpašību mazinātāji - ir vielas, kā piemēram virsmaktīvās vielas, kas ādai var būt kairinošas. Aktīvo vielu pievienošana mazina kairinājumu un uzlabo kopšanas īpašības.
Šūnu reģenerējošo procesu veicinātāji - stimulē veselu šūnu ātrāku dalīšanos, tāpēc kairinātā, neveselā āda ātrāk nomainās pret jaunu un veselu, iegūstot svaigāku un patīkamāku izskatu. Mazinās arī mīmikas krunciņas. 
Barotāji - lipīdi apgādā ādu ar barojošām vielām. Īpaši tie svarīgi sausām ādām, jo sausai ādai ir mazaktīva tauku dziedzeru darbība un tā nespēj sevi pilnvērtīgi apgādāt ar nepieciešamo lipīdu, mitrumu un arī barjerslāni. 
 
Šūnu vielmaiņas procesu harmonizētāji - normalizē šūnu vielmaiņu gan samazinot to aktivitāti, ja tā ir pārāk aktīva - kā tas ir problemātiskas ādas gadījumā, gan arī veicinot vielmaiņas procesus, kā tas ir pie sausas ādas, kad procesi ir palēninājušies.
 
Katrai aktīvai vielai ir vairākas no šīm īpašībām un tās darbojas savstarpēji mijiedarbojoties, radot papildus lielāku efektivitāti.
 
Pie aktīvām vielām ir pieskaitāmas arī ēteriskās eļļas, dažādas tinktūras un ekstrakti, to skaits un dažādība ir ievērojama. 
INCI: Aqua, Alkyl Benzoate, Alcohol, Arachis Hypogaea,Retinyl Acetate, Ascorbyt Palmitate, Tocopherol,Caprylic/Capric Triglyceride, Ascorbic Acid, Citric Acid. A-C-E fluīds ir trīs, īpaši iedarbīgu vitamīnu aktīvā viela, kas kompleksā darbojas efektīvāk un dziļāk. Katra atsevišķā vitamīna ..
0.00€
INCI: Bisabolol Bisabolols, saukts arī par alfa bisabololu, ir vācu kumelītes ēteriskās eļļas galvenā aktīvā viela, kas tajā atrodama līdz pat 50%. Tas ir eļļā un spirtā šķīstoša, biezas konsistences viela ar saldenu aromātu. Bisabolols nešķīst ūdenī un glicerīnā. Bisabolols ir iekaisumu un kai..
0.00€
INCI:  Aloe Barbadensis Gel,Sodium Benzoate,Citric Acid, Potasium Sorbate Alvejas koncentrātam kondensācijas procesā ir 10-kārtīgi samazināts ūdens daudzums. Tas ir šķidrums ar tipisku alvejas aromātu. Koncentrāts ir konservēts ar maigiem konserventiem benzoskābi un kālija sorbītu.Ied..
0.00€
INCI: Avocado Oil Unsaponifiables   Avokadīns ir avokādo eļļas nepārziepjojamās daļiņas. Nepārziepjojamās daļiņas ir ķīmiska procesa rezultāts: izgatavojot ziepes tiek „pārziepjoti” tauki (augu eļļas un augu sviesti) ar sārmiem (piemēram,  NaOH - nātrija sārmu). Sā..
0.00€
INCI: Zinc Oxide (C.I. 77947)  Cinka oksīds ir balts, vāji sārmainas iedarbības necaurspīdīgs pulveris bez smaržas, kas tiek ražots ar dažādu daļiņu lielumu. Kosmētikā un dermatoloģijā dominē daļiņu lielums 250mn, kā fizikāli iedarbīgiem UV- filtriem izmanto 100 mn lielas daļiņas, lai novē..
0.00€
INCI: Panthenol  Tīrā veidā D-pantenols ir pabieza masa. Vieglākai lietošanai tirgū tiek piedāvāts 75 % šķīdums, kas tiek atšķaidīts ar 25 % destilēta ūdens. Tas nozīmē, ka sastāvā ir 75 % tīrā D-pantenola. Arī šāda koncentrācija vēl ir pabiezs un lipīgs šķidrums.  D-panteno..
0.00€
Dabīgais E-vitamīns jeb tocopherols ir eļļā šķīstošs un sastopams daudzās augu eļļās. Ar apzīmējumu tocopherols tiek apzīmēti dažādi E-vitamīna paveidi gan tīrie, gan arī dažādos savienojumos iegūti. Viens no populārākajiem, ko izmanto kosmētikas gatavošanā ir tocopherolacetāts jeb E-vitamīna acetāt..
0.00€
INCI: Gamma - Oryzanol  Gamma orizanols (Gamma - Oryzanol) ir balts līdz bāli dzeltens, kristālisks pulveris bez smaržas. 98% tīra pulvera satur esterificētus ferula skābes fitosterolus no asnu un kliju eļļas un rīsu asnu eļļas. Ferua skābes esteri augiem  kalpo kā aizsargs ..
0.00€
INCI: Glycerin   Glicerīns var būt gan augu, gan dzīvnieku, gan arī ķīmiskas izcelsmes. Ķīmiski glicerīns ir viens no spirtiem. Tas veido visu tauku molekulu kodolus un ir atrodams visās augu un dzīvnieku šūnās. Parasti trīs taukskābes ir saistītas ar glicerīna kodolu un tos sauc par trigl..
0.00€
INCI: Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein Tā ir šķidra, sīrupveidīga, brūngana, augu izcelsmes aktīvā viela, kas hidrolīzes ceļā tiek iegūta no kviešu proteīniem. Hidrolizēts kviešu proteīns ir ūdenī šķīstoša, katjoniska substance. Tam ir kondicionējošas īpašības, tas atvieglo..
0.00€
INCI: Hydrolized wheat Protein Kviešu proteīna pulveris ir smalks, ļoti viegls un ar dzeltenīgu nokrāsu. Tas tiek iegūts no kviešu glutēna, kas ir kviešu sastāvdaļa - olbaltuma un cukura savienojums. Kviešu proteīna pulverim ir ļoti laba panesamība, tas stbilizē adas aizsargslāni - izveido uz ā..
0.00€
INCI: Aqua, Lecithin, Alcohol Lipodermīns ir krēmīga gēlveida, dzeltenīga substance. Tas sastāv no 20% lecitīna, 16% spirta un 64% ūdens.Lipodermīns ir dobjas liposomu lodītes, kas salīdzinājumā ar daudziem citiem industriāli izmantotajiem pildīto liposomu preparātiem sastāv no t..
0.00€
Urea, jeb latviskajā tulkojumā urīnviela, jeb karbamīds ir dabiska substance, kas veidojas ķermenī un tiek izvadīta ar urīnu. Kosmētiskajiem nolūkiem Urea tiek izgatavots sintētiski. Pamata substanci veido amonjaks un oglekļa dioksīds. Baltās, kristāliskās granulas labi šķīst spirtā un ūdenī, kā arī..
0.00€
INCI: Hydrolyzed Silk Skaidrs šķidrums ar mazliet saldenu smaržu. Tas ir zīda aminoskābju un zīda olbaltuma šķīdums ūdenī, ko iegūst no zīda. Tas labi šķīst ūdenī un glicerīnā. Eļļā un etanolā tas nav šķīstošs. Zīda proteīns tiek pielietots gan krēmos un losjonos, gan arī matu kopšanas produkto..
0.00€
Parādīt 1 līdz 14 no 14 (lapuses: 1)