Izvēlne
Jūsu grozs

Cetilpalmitāts

Cetilpalmitāts
Cetilpalmitāts
0.00€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 7f45f

INCI: Cetylpalmitat


Cetilpalimāts, jeb spermaceta aizstājējs ir sintētiski izgatavots vaska esteris no cetilspirta un palmitīnskābes. Otrs šīs vielas nosaukums ir palmitīnskābes cetilesteris. Cetilpalmitāts ir nopērkams kā baltas, vaskainas pastilas, kuru kušanas temperatūra ir  46-51oC. Nosaukums spermaceta aizstājējs balstīts uz to, ka cetilpaplmitāts ir būtiska īstā spermaceta (vaska veida substance ko iegūst no kašalotiem) sastāvdaļa. Pateicoties dabas aizsardzības likumiem (par laimi!) ir aizliegts izmantot oriģinālo spermacetu.


Izmantošana

Cetilpalmitātu izmanto kā konsistences veidotāju un vieglu koemulgatoru. Nelielās devās spermaceta aizstājējs paaugstina ne tikai emulsijas viskozitāti, bet tam ir arī pozitīva ietekme uz mitrumu piesaistošajām īpašībām. Cetilpalmitāts ir labi piemērots kā papildinošs komponents kombinācijā ar augu sviestiem (Šī, mango, kupuaku u.c.).

 

Apstrāde

Spermaceta aizstājējs rada mazliet mīkstākas konsistences, ja to salīdzina tieši ar cetilspirtu. Spermaceta aizstājēju varat pievienot mazāk. To neiesaka pievienot vairāk par  3% emulsijām ķermenim, bet emulsijām, kas paredzētas sejas kopšanai, tikai 1- 1,5%. 

   

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi