Izvēlne
Jūsu grozs

Montanov 68

Montanov 68
Montanov 68
0.00€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 49501

INCI: Cetearyl Alcohol and Cetearyl Glucoside

 

Montanov 68 ir nejonisks un eko sertificēts eļļa-ūdenī emulgators apmēram 77% cetearilspirta, tas ir, cetilspirta un stearilspirta, un apmēram 23% cetearila glikozīda (Cetearyl Glycoside) maisījums. Tas nav iritatīvs, nav komedogēns un bioloģiski noārdās. Montanov 68 ir pašemulģējošs un tādēļ nav nepieciešami citi stabilizatori, piemēram, recinātājs vai alifātiskie spirti.

 

Iedarbība un kosmētiskais pielietojums 

 

Montanov 68 ir izcils emulgators bagātīgiem un tajā pašā laikā viegliem krēmiem. Šī emulgatora rezultātus būtiski ietekmē apstrādes veids. Ar labu blenderi, kam ir liels apgriezienu skaits, var labi sadalīt emulsijas taukvielu pilieniņus, tāpēc tālāk minētajos ieteikumos, izvēlieties apstrādes metodi, kas ir piemērotākā Jūsu iespējām.

Šīs emulgators rada vieglas un bagātīgas emulsijas, kas veido mitrinātas, maigas ādas sajūtu, ātri iesūcas un ievērojami kopj ādu. Āda pēc uzklāšanas jūtas gluda un tai nav taukaina spīduma.

 

Apstrāde

Montanovs 68 tiek izkausēts tauku fāzē un tā kušanas temperatūra ir 75 grādi.

Izmantojot vienkāršu elektrisko mikseri, lipīdu fāzes daļu iesaka apmēram 35%.  Ķermeņa krēmiem kā lielisku alternatīvu var izmatot lamekrēmu vai emulsanu. Tauku fāzes ar 20 līdz 25 % maisīšanai izmantojot mikseri, parasti veidojas šķidras konsistences ar gaisa burbuļu piemaisījumu (tā sauktās „Putu zupas”), kas pēc 2 vai vairāk dienām izveidojas par vieglām emulsijām, bet kopumā pārliecināja ne tikai stabilitāte, bet arī uzklāšana. Tomēr ar parasto mikseri nevar sasniegt vajadzīgo pilieniņu lielumu, lai veidotos stingras emulsijas, jo apgriezienu skaits ir par mazu.

Ar miksera uzgali, kas ievietots urbjmašīnā vai ar blenderi, kam ir liels apgriezienu skaits, maisot arī mājas apstākļos var iegūt viendabīgas, krēmīgas emulsijas ar nelielu tauku bāzes daļu, piemēram, 15-25%, kā norādīts ražotāja pamata receptēs. Emulsijas ar lielāku tauku fāzi izdodas praktiski vienmēr. Atbilstoši datu lapai pH vērtībai krēmā jābūt apmēram 5,5- 6, losjonā tai jābūt mazliet augstākai – 6,5. Tomēr testi pierādīja, ka šis emulgators arī skābā vidē saglabā savu stabilitāti.

 

Emulgatoru kopā ar tauku fāzi izkausē, pie tam ūdens un tauku fāzei jāuzrāda apmēram 75oC. Izgatavotājs iesaka „One Post” metodi. Tas nozīmē, ka ūdeni pievieno tauku fāzei un tikai tad sāk veidot viendabīgu masu. Labus rezultātus var sasniegt ar vairākām ūdens fāžu porcijām. Pēc kārtīgas emulģēšanas jāturpina ilgstoša maisīšana līdz emulsija ir pakāpeniski režģi. Šajā gadījumā maigā maisīšana ir svarīga, lai neizjauktu izveidojušos šķidro kristālu sistēmu emulsijā, kas ir atbildīga par mitrinošo efektu. Emulsijas konsistence, izmantojot parastas pagatavošanas metodes, nākamo 24 - 48 stundu laikā kļūst ievērojami stingrāka. izmantojot jaudīgākus rīkus, emulsijas konsistence sākumā ir ievērojami stingrāka.

Emulgatoru izmanto 4-5% uz kopējo daudzumu, vairāk kā 5% nav nepieciešams. Svarīgi ir tas, ka tauku un ūdens fāzes, kā jau iepriekš minēts, tiek karsētas, citādi emulsijas ir šķidras. Pie konsistences veidotājiem pieder cetilspirts, stearīnskābe, lanolīns un augu sviesti.

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi