Izvēlne
Jūsu grozs

Sofitiks

Sofitiks
Sofitiks
0.00€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 3d784
(INCI: Titanium Dioxide, Zinc Oxide)
 
Sofitiks ir balts mikroskopiski smalki sasmalcināts cinka oksīda un titāna dioksīda (ar silīcija dioksīda pārklājumu) maisījums, speciāli izstrādāts dabīgajiem produktiem saules aizsardzībai.
 
Titāna dioksīds tirdzniecībā pieejams dažādos daļiņu lielumos. Lielākās daļiņas pārsvarā tiek izmantotas dekoratīvajā kosmētikā kā baltais pigments. Smalkākās daļiņas drīzāk ir caurspīdīgas. Ja titāna dioksīds tiek izmantots kā saules aizsargfiltrs kosmētikā, tā daļiņām ir jābūt pārklātām ar silīcija dioksīdu, jo tīrā veidā titāna dioksīds rada brīvos radikāļus UV staru iedarbībā, turklāt šie radikāļi ir kancerogēni un var kaitēt ādai.
 
 
 
Apstrāde: Sofitiks produktā iestrādā kopā ar tauku fāzi, kurā vispirms tas tiek iejaukts. Ja produkts sastāv tikai no eļļām un sviestiem, Sofitiks iejauc beigās.
Sofitiks nešķīst ne eļļā, ne ūdenī. Tas rūpīgi jāsamaisa ar eļļām, tas ir, daļiņām labi jāsajaucas ar eļļu. To var izdarīt ar blenderi vai mikseri. Nepietiekoši samaisīts Sofitiks kosmētikas produktā un uzklāts uz ādas atstāj baltas, redzamas svītras. Šādā gadījumā saules aizsargproduktam nebūs nekādas iedarbības. Tā kā titāna dioksīds absorbē UV- A starus, tas tiek sajaukts ar cinka oksīdu, kas filtrē UV-B starus. Šāds maisījums darbojas kā filtrs, laužot UV starus - līdzīgi kā mikroskopiski spogulīši. 
 
 
Izmantošana: visos saules aizsargproduktos, kā arī dekoratīvajā kosmētikā, lai iegūtu papildus SPF efektu.
 
Daudzums: 3-12%; Sofitiks kopējā daudzumā paaugstina aizsargfaktoru par 2. Piemēram, ja nepieciešams sauļošanās aizsargprodukts ar SPF 20, produkta sastāvā jāpievieno 10% Sofitiks. Aizsargprodukti, kuru sastāvā ir 10% Sofitiks veido SPF 20 un nodrošina 95% aizsardzību pret UV stariem.
Devas nav ierobežotas. Taču jāņem vērā, ka par daudz pievienots Sofitiks nenodrošina lielāku aizsargfaktoru un aizsardzības kvalitāti. Krēmi var kļūt biezi un cieti un tos praktiski nav iespējams uzklāt.

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi