Izvēlne
Jūsu grozs

Cinka oksīds

Cinka oksīds
Cinka oksīds
0.00€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: dba8f

INCI: Zinc Oxide (C.I. 77947)

 

 

Cinka oksīds ir balts, vāji sārmainas iedarbības necaurspīdīgs pulveris bez smaržas, kas tiek ražots ar dažādu daļiņu lielumu. Kosmētikā un dermatoloģijā dominē daļiņu lielums 250mn, kā fizikāli iedarbīgiem UV- filtriem izmanto 100 mn lielas daļiņas, lai novērstu nevēlamo „baltinošo” efektu. Kā krāsu pigmentu to izmanto atbilstoši krāsu indeksam (C.I.) ar C.I. numuru 77947. Cinka oksīda izmantošana pūderos ir vēsturiski veidojusies tradīcija. To izmanto jau sākot ar 19. gs. vidu. Līdz tam pūderos izmantoja veselībai bīstamo svinu, arsēnu un bismuta sāli. Līdz mūsdienām to izmanto dažādās receptūrās kā pūdera un pastu sastāvdaļu. Un tas ir arī SoFiTix Breitband HT (minerālisks saules aizsargfiltrs) sastāvdaļa. Runa ir par pārklātām titāna dioksīda un cinka oksīda mikrodaļiņām. Pie tam cinka oksīds spēcīgāk darbojas aizsardzībā pret ultravioletajiem stariem.

 

 

 

Iedarbība

 

  Cinka oksīds mazina iekaisumus, niezi un ir antimikrobiāls un žāvējošs. Tas ir necaurspīdīgs, atstaro gaismu un absorbē UV-starus.

 

  Cinka oksīds tiek augstu vērtēts tā iekaisumus mazinošās un žāvējošās iedarbības dēļ. Lieto kā piedevu pūderiem vai bāzes komponentu pastās taukainai un iekaisušai ādai koncentrācijā 5-10%. Tā kā cinka oksīds šķīst ievainojumu sekrētos, to nedrīkst izmantot pūderos, kas paredzēti brūču dziedēšanai.

  Cinka oksīdu izmanto ne tikai pūderos un iekaisumus mazinošās pastās, bet arī  kombinācijā ar titāna dioksīdu kā neorganisku, fizikālu aizsargpigmentu pret saules stariem. Blakus plašam UVA un UVB staru absorbcijas spektram cinka oksīds uzrāda labu fotostabilitāti, taču tas jāpievieno vairāk kā titāna dioksīds, lai iegūtu aizsargājošas īpašības, jo tā necaurspīdība ir izteiktāka.

 

Daudzums: 1-10%

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi