Izvēlne
Jūsu grozs

Cetilalkohols

Cetilalkohols
Cetilalkohols
0.00€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: a00bc

Cetilalkohols, jeb Cetilspirts pieder alifātisko spirtu grupai. Saukts arī par palmitilspirtu, tas ir lipofila taukviela. Dabā tie ir atrodami augu eļļās, taukos un vaskos, piemēram, spermacetā. Mūsu cetilspirts tiek izgatavots sintētiski. Tas nopērkams kā baltas skaidiņas vai lodītes, kurām nav smaržas.   

 

Cetilspirts kūst 49 grādos spirtā vai eļļās, taču tas nešķīst ūdenī. Kosmētiskajos preperātos cetilspirtu izmanto kā konsistences veidotāju, koemulgatoru un mīkstinātāju (cetilspirts ir kā mīkstinoša, nogludinoša substance). Tas maina emuslijas iesūkšānās īpašības: ādā iesūcas ievērojami ātrāk, nerodas taukaina sajūta un emulsija uz ādas taukaini nespīd. Šo īpašību dēļ to izmanto roku krēmos.

 

Cetilspirts patīkamas tekstūras veido kombinācijā ar augu sviestiem. Nelielās devās, līdz 1% cetilspirts veido vieglu, taču manāmu konsistenci, taču tikpat kā neietekmē emulsijas elastību. Lielākās devās cetilspirts ievērojami paaugstina emulsijas iesūkšānās īpašības, taču noteiktā daudzumā rada nospiedošu sajūtu, kas nav vēlama sejas krēmiem, tomēr roku un kāju krēmiem ir ieteicama.

 

Nevajadzētu cetilspirtu kopā ar klasiskajiem emulgatoriem pievienot vairāk kā 3%, emulsijām, bet krēmiem, kas paredzēti sausas sejas ādas kopšanai nevajadzētu pievienot vairāk kā 1,5% (lai gan tie, kuriem ir taukaina sejas āda novērtētu ātro emulsijas iesūkšanos ādā). Kombinācijā ar lizolecitīnu vai citiem lecitīniem minētajos daudzumos zaudē savu vaskainību un veido emulsijas ar patīkamām uzklāšanas īpašībām. Cetilspirta spēja interlamelāri piesaistīt mitrumu nosaka, ka nelielās devās (0,5 – 1%) ir izcili piemērots sausai ādai.

 

Pielietojums: emulsijās, kas paredzētas taukainas, netīras ādas kopšanai. Nelielās devās to var pievienot arī krēmiem, kas paredzēti sausas ādas kopšanai, roku krēmos, tīrošajos losjonos un skrubjos, kondicionieros visiem matu tipiem.

 

Daudzums: 0,5- 1% sausai ādai, parasti līdz 3%.

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi