Izvēlne
Jūsu grozs

Urea

Urea
Urea
0.65€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 0713

Pieejamie varianti

 INCI: Urea Pura, Carbamidum, Carbonyldiamid

 Urea, jeb latviskajā tulkojumā urīnviela, jeb karbamīds ir dabiska, balta substance, kas veidojas ķermenī un tiek izvadīta ar urīnu. Kosmētiskajiem nolūkiem Urea tiek izgatavots sintētiski. Pamata substanci veido amonjaks un oglekļa dioksīds. Baltās, kristāliskās granulas labi šķīst spirtā un ūdenī, kā arī ir termojūtīgas. Urea ir spēcīgas higroskopiskas (ūdeni piesaistošas) īpašības. Tas ir svarīgs mitrumu noturošs faktors raga slānī un tāpēc bieži kopā ar glicerīnu tiek izmantots kosmētiskajos produktos, kas paredzēti sausas, zvīņainas ādas kopšanai. Ja ūdens daudzums raga slānī pazeminās zem 15% un to izraisījis Urea trūkums, āda sasprēgā, kļūst sausa un trausla.

Pielietojums

 

Svarīgākās aktīvās vielas īpašības ir: ādas mitruma un iesūkšanās spēju paaugstināšana, kā arī lielas ūdens piesaistes spējas. Toties sākot no 5 % koncentrācijas Urea veicina tauku izšķīšanu, kas ir īpaša priekšrocība nelīdzenām ādām. Lieto robežās no 1 līdz 5 % kopējā produkta daudzuma. Urīnviela ir ūdenī šķīstoša. Krēmu un losjonu gatavošanā to iestrādā ūdens fāzē un izmanto nevienādas, sausas un sacietējušas ādas kopšanā. Galvenokārt krēmos, losjonos, maskās, kā arī tīrīšanas līdzekļos un pīlingos. 

 

Vislabāk saberzt urea piestiņā smalkā pulverītī, tad izšķīdiniet nelielā ūdens daudzumā, kas ir istabas temperatūrā, un šķīdumu iemaisiet remdenā emulsijā. Urea šķīdums reaģē nedaudz skābi, tāpēc savienojumā ar dažiem emulgatoriem (Tegomuls) var izraisīt fāžu sadalīšanos. PH vērtību var koriģēt ar nātrija sārma šķīdumu, pienskābi vai ar cita emulgatora kombināciju.

 

3-5 % koncentrācija emulsijās ir pietiekoša vēlamā mitrinošā efekta iegūšanā. Lielāka koncentrācija nedos gaidīto papildus efektu. Īpaši iedarbīga un mitrinoša kombinācija ir 5% urea ar 5% glicerīnu. Īpaši nelīdzenas ādas un nerodermatīta kopšanai gatavo par 10% urea koncentrāciju emulsijas, jo šajā gadījumā svarīga ir netikai mitrināšana, bet arī niezi mazinošā un aizsargkslāņa atjaunojošā iedarbība. Tomēr šādā koncentrācijā nedrīkst likt emulsijas uz sulojošām brīcēm un maziem bērniem zem 5 gadu vecuma, jo tad var būt dedzinoša sajūta.
 
Lietošana: kosmētiskajos produktos, kas paredzēti sausas, nobriedušas ādas kopšanai, ādas sabiezējumu (piem. papēžos) novēršanai, psoriāzes, aknes, dermatīta skartas ādas kopšanai.
 
Daudzums: 2 -5% ; spēcīgā ādas sabiezējumu gadījumā līdz 10%

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi