Kokosa Betaīns

INCI: Cocoamidopropyl Betaine

 

Kokosa betaīns jeb vienkāršoti Betaīns ir tā sauktais cukura tenzīds. Betaīnu iegūst no palmu kodolu eļļas. Tas ir šķidras konsistences, iedzeltens tenzīds. To var lietot koncentrācijā 30% līdz 50 % no tenzīdu maisījuma. Kokosa betaīns ir viegli panesams bāzes (sausiem matiem un ādai) un ko-tensīds (taukainiem matiem un ādai) šampūniem, dušas želejām, intīmās kopšanas losjonos, vannas putām un šķidrajām ziepēm ar putu stabilizējošām, viskozitāti paaugstinošām īpašībām tensīdu maisījumos. Tam ir baktericīdas īpašības, kā arī labas tīrošās īpašības un tas ievērojami mazina citu tensīdu iritatīvo iedarbību.

Apstrādājot kokosa betaīnu pirms šampūnu un dušas želeju pagatavošanas, kokosa betaīns jāsamaisa ar citiem tensīdiem un lipīdiem, kā arī lecitīniem, pirms tie tiek pievienoti ar gēla veidotāju biezinātā ūdens fāzē. Tā šķidrā konsistence atvieglo apstrādi.

Ja līdz šim neesat panesuši cukura tensīdu (daži sūdzas par galvas ādas niezi), mēģiniet pievienot 1-3 % lizolecitīna; lecitīns mazina iespējamo tensīdu iritatīvo iedarbību un skābā pH vidē iedarbojas kā kondicionieris.

 

Mazgājošā substance: 30 %

 

Tenzīda grupa: amotērs

 

Devas: 30%-50% tenzīdu maisījumā

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra