Lavanda

 

 

Lavanda ir ap metru augsts krūmveida augs. Krūms viscaur ir smaržīgs, eļļu iegūst no pelēkiem ziediem. Lavandas dzimtene ir Vidusjūras Eiropas piekrastes kalnainās vietas. Mūsdienās to kultivē visā pasaulē.
Jau senos laikos lavanda tika plaši pielietota antiseptisko īpašību dēļ pret daudzām infekcijām.
Lavandas savdabīgais aromāts nomierina, rada drošības sajūtu, izkliedē spēcīgas, agresīvas emocijas, histēriju. Pazemina asinsspiedienu.
Uzlabo asinsriti, novērš apsārtumus, ādas lobīšanos. Palīdz pie saules un termiskiem apdegumiem. Insektu dzēlienu, zilumu, iekaisumu, niezes, herpes, psoriāzes, ekzēmas, pūtīšu, dermatīta gadījumos.
Vispārējai ādas kopšanai, to panes visi ādas tipi, īpaši ieteicams taukainai ādai, bojātai ādai, sakairinātai ādai, blaugznām.
Tai ir antiseptiskas, izlīdzinošas, ādu nomierinošas, tonizējošas, pretiekaisuma, atvēsinošas, dezinficējošas īpašības, regulē tauku dziedzerus.
Lavandu var droši ierindot visplašāk pielietojamo eļļu sarakstā.

 

INCI: Lavendula angustifolia

 

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra