Tegomuls

INCI: Hydrogenated Palm Glyceride

 

Tegomuls ir augu izcelsmes emulgators, kas iegūts no palmu eļļas. Šis balti dzeltenīgais pulveris pamatā tika izgudrots pielietošanai pārtikas industrijā, bet šobrīd tiek izmantots arī svaigas pašgatavotas kosmētikas pagatavošanā. Tegomulsam ir ļoti spēcīgas emulģējošas īpašības un tas spēj piesaistīt lielu ūdens daudzumu. Tāpēc tas ir vairāk piemērots normālām un taukainām ādām. Ar tā palīdzību veidojas ļoti viegalas, maigas, netaukainas eļļa-ūdenī emulsijas. Tās ātri iesūcas, matē ādu.

 

Apstrāde

Tā kā tegomuls spēj piesaistīt relatīvi lielu ūdens daudzumu, tas ir piemērots emulsijām ar zemu tauku fāzes daudzumu - sākot no 80 līdz 35 %. Visstabilākās emulsijas tas veido ar 18-20% tauku fāzi. Ja vēlas veidot emulsijas ar mazāk kā 18 % taukufāzes, vēlams ūdens fāzei pievienot neaudz biezinātāja – ksantāna vai guāras miltu, kuri emulsiju papildus stabilizēs. Ja ir vēlēšanās veidot emulsijas ar augstāku tauku fāzi, tad vēlams to kombinēt ar citiem emulgatoriem.

Tegomuls kūst 62-66 grādu temperatūrā. Tas ir pH jūtīgs emulgators, viņam  ir nepieciešams 6.5-7 pH līmenis emulsijā, pretējā gadījumā, tas ir skābā vidē, tās var sākt slāņoties un zaudēt stabilitāti. Tādēļ ieteicams tegomulu kombinēt, piemēram, ar lamekrēmu, kas stabilizētu tā pH jūtību un līdz ar to arī emulsijas viendabīgumu. Kā koemulgators tas veido emulsijas, kas ātri un vielgi iesūcas.

Emulsijām ar tegomulu ir pirmās dienas tendence uzklājot uz ādas atstāt baltu kārtīņu, kas grūti iesūcas. Tāpēc iesaka tām ļaut 3-5 dienas “atpūsties”, jo pēc tam šis baltinošais fenomens pazūd pats no sevis.

 

Ieteicamais daudzums emulsijās ir 2-8 %.

 

 

 

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra