Montanov L

INCI: C14-22 Alcohol (and) C12-20 Alkyl Glucoside

 

Montanov L ir nejonisks, videi draudzīgs emulgators no glikozes un alifātiskajiem spirtiem (no palmu eļļas un kokosa eļļas). Dabiskās kosmētikas nozarē tas tiek augstu vērtēts, jo pilnībā bioloģiski noārdās, nav iritatīvs un ir ekoloģiski sertificēts. Īpatnība  ir spēja veidot lamelāros slāņus, lai pasargātu emulsijas eļļas pilieniņus no saplūšanas un nodrošināt emulsijas stabilitāti un vienlaicīgi arī lielāku viskozitāti arī ar lielāku ūdens fāzes daļu.

 

Iedarbība un kosmētiskais pielietojums

Montanov L ir pašemulģējošs eļļa-ūdenī emulgators zemas viskozitātes, viegliem losjoniem, mitrinošiem fluīdiem vai izsmidzināmām receptēm ar lielu ūdens fāzes daļu. īzcili piemērots formulām ar augstu pigmentu (dekoratīvās kosmētikas formulas) vai citu cieto vielu daļiņu (tonālie krēmi) saturu un saules aizsargpigmentiem. Lieliski piemērots arī matu kosmētikā. Tas rada izcili vieglas emulsijas bez vai ar zemu konsistences veidotāja daļu.

Izsmidzināmajiem losjoniem tauku fāzei nevajadzētu pārsniegt 15%. Montanov L ir vienkārši apstrādājams emulgators baltām, necaurspīdīgām emulsijām, kas viegli klājas un atstāj patīkamu sajūtu uz ādas, taču tās nav tik krēmīgas kā izmantojot Montanov 68. Montanov L ir izcils emulgators taukainajām ādas zonām, jo tas ir maigs ar ļoti vieglu konsistenci. Tas piesaista vairāk mitruma kā tegomuls. Sausai, nobriedušai ādai Montanov L var kombinēt ar atbilstošām eļļām, nepārziepjojamajām daļiņām (avokadinu) un mitrinošām izejvielām, vai izmantot kā vieglu emulgatoru krēmiem - fluīdiem. Montanov L ir ideāli piemērots tīrošajiem preparātiem, jo tas uz ādas neveido plēvīti un to ļoti labi var kombinēt ar citām izejvielām tonālajos krēmos ar mitrinošām īpašībām un dekoratīvās kosmētikas formulām (arī sausai ādai). Interesantas ir Montanov L izplūšanas īpašības - emulsijas uz šī emulgatora bāzes ļoti viegli izplūst, tādēļ tās var viegli iepildīt šaurajās dozatoru pudelītēs.

 

Apstrādāšana

Emulgators tauku fāzē tiek uzkarsēts līdz 75oC (lūdzu, sekojiet līdzi, lai Jūs tiešām sasniedzat šādu temperatūru) un izkausēts, tālāk pievienojiet uzsildītu visu vai daļu ūdens fāzes ("One Pot" metode). Abas metodes funkcionē vienlīdz labi. Optimāli nepieciešama 4 minūšu maisīšana ar mikseri vai blenderi, kam ir liels apgriezienu skaits, un maiga atdzesēšana aukstā ūdens peldē, maisot ar nelielu apgriezienu skaitu. Tad varat stipri samazināt emulgatoru koncentrāciju un iegūt izsmalcinātas emulsijas.

Nepieciešamais daudzums kombinācijā ar recinātāju (piemēram, 0,2% ksantānu), ir apmēram 2-3%. Ja emulsija netiks papildināta ar citiem stabilizatoriem, Montanov L nepieciešamais daudzums ir 3-5%. Tas ir lieliski piemērots losjonu pagatavošanai. Vieglus krēmus var pagatavot sabiezinot ūdens fāzi ar recinātāju un (1-2%) cetilspirtu, respektīvi, izmantojot lipīdus, kam ir augstāks kušanas punkts. Kombinācijā ar nelielu daudzumu recinātāja tas ir iecietīgs pret sāļu pievienošanu un skābu pH vērtību. Svarīga ir rūpīga masas maisīšana un jaudīga emulģēšana, tikai tad Montanov L atklāj savu vieglumu.

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra