Lanolīns

 INCI: Lanolin Anhydrid

 

Lanolīns ir aitu tauku dzierdzeru sekrēts, kas tiek iegūts mazgājot aitu vilnu. Tumši dzeltenā, biezā, ļoti lipīgā viela ir ar izteiktu aitas vilnas aromātu.

Lanolīns kūst 40 grādos. Ūdenī tas var uzbriest trīs reizes pārsniedzot savu svaru. Piemēram, 10 gramos lanolīna var iestrādāt 30 gramus ūdens. Lanolīns ir ūdens-eļļa emulgators. Lanolīnu viegli var izmantot arī kā koemulgatoru. Tas veicina emulsiju stabilitāti. Jaunākie pētījumi liecina, ka lanolīnu var iesaistīt raga slānī, jo tā uzbūve ir ļoti līdzīga cilvēka ādas taukiem. Tam ir izcilas mīkstinošas īpašības un atkarībā no koncentrācijas krēmā tas atstāj uz ādas aizsargplēvīti. Tāpēc lielākā koncentrācijā tas nav ieteicams ikdienas kosmētikas produktos, kas tiek gatavoti kā paliekoši uz ādas un netiek noskaloti ar ūdeni. Karstā vasaras laikā un iekštelpās šādu kosmētiku ieteicams nelietot, jo šādos laika astākļos ādā ir aktīvāka vielmaiņa un lanolīns neļaus izvadīt uz āru vielmaiņas blakusproduktus un šlakvielas. 

Lanolīnu var izmantot gan krēmos, gan ziedēs. Var izmantot kā emulgatoru un arī kā papildus aktīvo vielu, kas mīkstina ādu, baro un aizsargā pret mitruma zudumiem. Īpaši vērtīgas šīs aizsargājošās īpašības ir ziemā, sliktu laika apstākļu krēmos, kas tiek lietoti ilgstoši uzturoties salā. Kā arī kāju un roku kopjošajā kosmētikā kā piedevu krēmiem, kas paredzēti raupjas, sasprēgājušas kāju pēdu un roku kopšanai.


Daudzums: 3-8%, kā ziežu pamats līdz 50%

 

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra