Emulsans

INCI: Methyl Glucose Sesquistearate

 

Emulsans tiek iegūts no augu izcelsmes izejvielām – palmu eļļas un cukura, pēc ķīmiskā raksturojuma: PEG nesaturošs, nejonisks eļļa-ūdenī augu izcelsmes emulgators uz metilglikozīda un stearīnskābes mono un diesteru maisījumu bāzes. Tai pat laikā tam ir arī ādu kopjošas īpašības. Tas ir mitrinošs, kas īpaši svarīgi sausām ādām. Emulsans ir piemērots gan sausai, jūtīgai ādai, gan arī taukainai, nelīdzenai ādai. Tirdzniecībā pieejamas gaiši dzeltenas Emulsana pastilas.  

 

Emulsan veido emulsijas, kuras savu stabilitāti nezaudē temperatūru svārstību gadījumā un arī, ja tiek pievienota sāls un Urea. Emulsan ir ieteicams pievienot krēmiem, kuru tauku fāze ir 20 - 40% (krēmi) un 15 - 25% (losjoni), pagatavošanai. Tas ir izcils receptūrās ar augu ekstraktiem, elektrolītiem, UV filtriem, proteīnu derivātiem un citām aktīvajām vielām, kuras citās receptūrās ātri zaudētu savu stabilitāti: emulsana pH vērtība krēmos ir 3,5 - 8,5, losjonos ap 5,5. Šī iemesla dēļ to labprāt izmanto kombinācijā ar pH jutīgiem emulgatoriem, piemēram, Tegomuls®. Sākumā iegūtā masa ir nosacīti šķidra, bet jau pēc pāris stundām tā iegūst patīkamu, krēmīgu konsistenci. Emulsijas konsistences stabilitāti vēl var uzlabot pievienojot cetilspirtu. Emulsijas viegli klājas uz ādas ar izlīdzinošu efektu.

 

Apstrāde

  Fāžu temperatūrai vajadzētu būt 65oC, losjoniem ar lielāku ūdens saturu apmēram 80oC. Emulsana izgatavotājs iesaka emulgatoru izkausēt tauku fāzē un maisot pievienot ūdens fāzi. Alternatīvai varat izmantot One-Pot metodi - sajaukt abas fāzes kopā un tikai tad sākt maisīt, lai novērstu nestabilas ūdens-eļļā emulsijas veidošanos.

 

  Emulsans pieprasa jaudīgu maisīšanu ar mikseri vai blenderi, jo to var pievienot nelielās devās, tādējādi iegūstot patīkamas, smalki sajauktas emulsijas. Emulsijas ar emulsanu, atkarībā no izvēlētās apstrādes metodes, var būt šķidras, taču jau pēc dažām stundām tās sabiezē.

 

Losjoniem un viegliem fluīdiem lieto apmēram 2-3%, kombinācijā ar nelielu daudzumu konsistences veidotāju, piemēram, cetilspirtu, cetilpalmitātu, vai cetearilspirtu. 0,1- 0,2% recinātāja paaugstina temperatūru stabilitāti.

 

Krēmiem lieto 2-4% emulsana, papildinātu ar 2-7% konsistences veidotāju. Arī šajā gadījumā ražotājs kā stabilizējošu un viskozitāti paaugstinošu komponentu iesaka biezinātāju/ želejveidotāju.

 

Vieglākas emulsijas iegūsiet izvēloties eļļas ar labākām izplūšanas īpašībām un zemāku viskozitāti, papildinot tās ar kokosa vai babasu eļļu.

 

Pielietojums: labs emulgators sausai, dehidrētai ādai

 

Daudzums: 2-3% losjoniem, 4-6% krēmiem

 

 

 

 

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra