Saflora eļļa


Saflora eļļa tiek iegūta no saflora ziedu sēklām, kas ir kurvziežu dzimtas augs. Tas ir dadžveidīgs augs, kas ir izplatīts visā viduseiropā un Ēģiptē. Auga sēklas satur līdz 35% eļļas un tā ir ļoti iecienīta arī kā pārtikas eļļa, pateicoties sastāvā esošajām, nepiesātinātajām taukskābēm. To sastāvā ir līdz pat 80% linolskābes. Tajā pašā laikā tā ir ļoti stabila eļļa. Saflora eļļa ir zemas viskozitātes, zeltainā krāsā ar maigu riekstu garšu. Kosmētikā to izmanto kā vieglu, matējošu eļļu taukainām, problemātiskām ādām, vai kosmētikas produktos, kur nepieciešama viegla konsistence. Šī eļļa ātri iesūcas, bet ne dziļi, paliekot ādas virskārtā. Tā neveido aizsargkārtiņu, bet palīdz izlīdzināt nelīdzenu ādu.

Īpašības: daļēji sausējoša, lēni izplūstoša.

Pielietojums: Taukainai, problemātiskai ādai, normālai ādai ar noslieci uz iekaisumiem, kombinētai ādai, kā mitrinātājs dušas želejās, acu kosmētikā ādas stiprināšanai, sejas attīrošā kosmētikā.

Daudzums: Pamateļļa.

INCI: Carthamus tinctorius

 

Recepte bagātīgam roku krēmam.

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra