Mandeļu eļļa, saldā

 

 

   Mandeļkoks pieder rožu dzimtas augiem un tā dzimtene ir Ķīnas subtropu reģioni. Šodien daudzas mandeļkoku kultūras sastopamas Kalifornijā un Spānijā. Kalifornijā audzē saldas mandeles, bet Vidusjūras reģionā aug saldas un arī nedaudz rūgtākas mandeles. Rūgtās mandeles satur zilskābi, tās īpatsvars nedrīkst sasniegt 5%. Aukstā spiešanas procesā no mandelēm iegūst dzidru, gaiši dzeltenu eļļu ar maigu riekstu smaržu. Lai iegūtu 400 litrus eļļas ir nepieciešama 1 tonna mandeļu.
Tā ir līdzīga aprikožu kauliņu eļļai, taču mandeļu eļļa ir saturīgāka. Mandeļu eļļa ātri sasmok, tāpēc tā jāuzglabā tumšā un vēsā vietā. Izturīga pret oksidēšanos. Atjauno ūdens – lipīdu līdzsvaru.


Pielietojums: mandeļu eļļa ir viena no vērtīgākajām augu eļļām ādas kopšanā. Tā ir viegli panesama, nav kairinoša, viegli izplūst un labi iesūcas ādā. Palīdz jūtīgas ādas kopšanai, noņem iekaisumus, atjauno ādu.
Izmanto matu kopšanā, paātrina matu augšanu.

 

Sastāvs: 6,7% palmitīnskābe, 21% linolskābe, 66,4% eļļu skābe, 1,7% stearīnskābe, skvalāns, A un E vitamīni.
INCI: Prunus dulcis

News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra