Rokonsal 

INCI: Benzyl Alcohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid
 
  Rokonsal ir skaidrs, biezs šķidrums, kas sastāv no benzilspirta, benzoskābes un sorbīnskābes glicerīna šķīdumā. 
 
Benzilspirts jeb fenilmetanols ir bezkrāsas šķidrums ar patīkamu smaržu. Vārās 206°C temperatūrā, nedaudz šķīst ūdenī. Benzilspirtu iegūst, hidrolizējot benzilhlorīdu vai arī reducējot benzilaldehīdu. Sastopams kā brīvā veidā, tā arī esteru veidā tuberozēs, jasmīnos, hiacintēs, Peru balzāmā u.c. Benzilspirta etiķskābes esteris ir ar tuberožu smaržu, bet propionskābes esteris – ar jasmīnu smaržu. Benzilspirtu izmanto parfimērijā un laku rūpniecībā.
 
Benzoskābe pieder pie aromātiskajām karbonskābēm. Dabā benzoskābe ir sastopama dažos augos (piem. brūklenēs, dzērvenēs, arī dažās ābolu un plūmju šķirnēs, kanēlī, krustnagliņās.
 
Sorbīnskābe, jeb tautā saukta - pīlādžskābi izdalījis vācu ķīmiķis Hofmans no pīlādžogu sulas. No tā cēlies vielas nosaukums (latīņu: sorbus - pīlādzis). Pīlādžogas nemēdz sapelēt sorbīnskābes konservējošo īpašību dēļ. Atrodama pīlādžu ogās un citur kā dabisks konservants. Plaši lieto kā pārtikas konservantu (E200). Sorbīnskābei nav toksiskas vai kancerogēnas iedarbības uz cilvēka organismu, tai ir labvēlīga iedarbība uz imūnsistēmu. Kā konservantus lieto arī nātrija sorbātu (E201), kālija sorbātu (E202) un kalcija sorbātu (E203).
 
 
 
  Šo sastāvdaļu kombinācijā tas ir efektīgs konservants, kas darbojas pret rauga sēnīti, pelējumu un baktērijām. Rokonsalam ir nedaudz specifisks aromāts, ko labi pārņem citu sākvielu aromāti, bet tas nav jūtams gatavā produktā. Lai produkta iedarbība būtu maksimāla, svarīgi izmērīt gatavās emulsijas PH līmeni. Vajadzības gadījumā to var regulēt ar pienskābi, lai PH līmenis nepārsniegtu 5. 
 
 Derīguma termiņš produktiem, kam pievienots Rokonsals, atkarībā no konservanta pielietotās devas emulsijā, ir no 3 līdz 6 mēnešiem. Ilgāks uzglabāšanas laiks nav iespējams, jo Rokonsals, kā dabisks konservants, kavē mikroorganismu vairošanos un attīstību, bet tos nenonāvē. Rokonsalam ir laba ādas panesība, bet kā jebkurš konservēšanas līdzeklis, dažiem cilvēkiem var izraisīt arī kādus nepanesības simptomus.
 
Lietošana:  visās emulsijās, šampūnos un dušas želejās. Pievieno gatavam, atdzisušam produktam.
 
Daudzums: Emulsijās līdz 1 % (1-2 pilieni uz 10 gr. produkta), tensaidu formulās 0,2 % (1-2 pilieni uz 50 ml)
 
INCI: 
News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra