Izvēlne
Jūsu grozs

Tegomuls 90 S

Tegomuls 90 S
Tegomuls 90 S
0.35€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 0758

Pieejamie varianti

Tegomuls

INCI: Hydrogenated Palm Glyceride


Tegomuls ir augu izcelsmes emulgators, kas iegūts no palmu eļļas. Šis balti dzeltenīgais pulveris pamatā tika izmantots pārtikas industrijā, bet šobrīd to izmanto arī svaigas pašgatavotas kosmētikas pagatavošanā. Tegomulam ir ļoti spēcīgas emulģējošas īpašības un tas spēj piesaistīt lielu ūdens daudzumu. Tāpēc ir piemērots normālām un taukainām ādām. Ar tā palīdzību veidojas ļoti viegalas, maigas, netaukainas eļļa-ūdenī emulsijas, kas ātri iesūcas un matē ādu.
 
Apstrāde: tā kā tegomuls spēj piesaistīt relatīvi lielu ūdens daudzumu, tas ir piemērots emulsijām ar zemu tauku fāzes daudzumu - sākot no 80 līdz 35 %. Visstabilākās emulsijas veidojas ar 18-20% tauku fāzi. Ja vajag veidot emulsijas ar mazāk kā 18 % tauku fāzes, tad vēlams ūdens fāzei pievienot neaudz biezinātāju – ksantānu vai guāras miltus, kuri emulsiju papildus stabilizēs. Ja ir vajag veidot emulsijas ar augstāku tauku fāzi, tad vēlams to kombinēt ar citiem emulgatoriem.

Tegomuls kūst 62-66 grādu temperatūrā un ir pH jūtīgs emulgators. Nepieciešams 6,5-7 pH līmenis emulsijā, pretējā gadījumā, tas ir skābā vidē, var sākt slāņoties un zaudēt stabilitāti. Tādēļ ieteicams tegomulu kombinēt, piemēram, ar lamekremu, kas stabilizētu tā pH jūtību un līdz ar to arī emulsijas viendabīgumu. Kā koemulgators tas veido emulsijas, kas ātri un vielgi iesūcas.

Emulsijām ar tegomulu pirmās dienās 
ir tendence uzklājot uz ādas atstāt baltu kārtīņu, kas grūti iesūcas. Tāpēc iesaka gatavām emulsijām ļaut 3-5 dienas “atpūsties”, jo pēc tam šis baltinošais fenomens pazūd pats no sevis.


Ieteicamais daudzums emulsijās ir 2-8 %.

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi