Izvēlne
Jūsu grozs

Lanolīns

Lanolīns
Lanolīns
1.00€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 0754

Pieejamie varianti

Lanolīns
INCI:Adeps Lanae Anhydricus

 
Lanolīns ir aitu tauku dzierdzeru sekrēts, kas tiek iegūts mazgājot aitu vilnu. Tumši dzeltena, bieza, ļoti lipīga viela ar maigu aitas vilnas aromātu.

Lanolīns kūst 40 grādos. Ūdenī var uzbriest trīs reizes pārsniedzot savu svaru. Piemēram, 10 gramos lanolīna var iestrādāt 30 gramus ūdens. Lanolīns ir ūdens-eļļa emulgators.
Lanolīnu var viegli izmantot arī kā koemulgatoru. Tas veicina emulsiju stabilitāti. Jaunākie pētījumi liecina, ka lanolīnu var iesaistīt raga slānī, jo tā uzbūve ir ļoti līdzīga cilvēka ādas taukiem. Tam ir izcilas mīkstinošas īpašības un atkarībā no koncentrācijas, krēmā tas atstāj uz ādas aizsargplēvīti. Tāpēc lielākā koncentrācijā nav ieteicams lietot ikdienas kosmētikas produktos, kas tiek gatavoti kā paliekoši uz ādas un netiek noskaloti ar ūdeni. Karstā vasaras laikā un iekštelpās šādu kosmētiku ieteicams nelietot, jo šādos laika astākļos ādā ir aktīvāka vielmaiņa un lanolīns neļaus izvadīt uz āru vielmaiņas blakusproduktus un šlakvielas.

Lanolīnu var izmantot gan krēmos, gan ziedēs kā papildus aktīvo vielu, kas mīkstina ādu, baro un aizsargā pret mitruma zudumiem. Īpaši vērtīgas šīs aizsargājošās īpašības ir ziemas krēmos, ko lieto ilgstoši uzturoties salā. Ieteicams arī kāju un roku kopjošā kosmētikā kā piedeva krēmiem, kas paredzēti raupjas, sasprēgājušas kāju pēdu un roku kopšanā.

Daudzums: 3-8% krēmos, līdz 50% 
ziedēs. 

Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi