Izvēlne
Jūsu grozs

Tegomuls 90 S

Tegomuls 90 S
Tegomuls 90 S
0.35€
  • Pieejamība: Pieejams
  • Produkta kods: 0758

Pieejamie varianti

Tegomuls
INCI: Hydrogenated Palm Glyceride

 

Tegomuls ir augu izcelsmes emulgators, kas iegūts no palmu eļļas. Balti dzeltenīgais pulveris pamatā tika pielietots pārtikas industrijā, bet šobrīd to izmanto arī svaigas kosmētikas gatavošanā. Tegomulam ir ļoti spēcīgas emulģējošas īpašības un tas spēj piesaistīt lielu ūdens daudzumu, tāpēc tas vairāk piemērots normālām un taukainām ādām. Ar tā palīdzību veidojas ļoti vieglas, maigas, netaukainas eļļa-ūdenī emulsijas, kas ātri iesūcas un matē ādu.

 


Apstrāde. Tegomuls spēj piesaistīt relatīvi lielu ūdens daudzumu un ir piemērots emulsijām ar zemu tauku fāzi - sākot no 80-35%. Visstabilākās emulsijas veidojas ar 18-20% tauku fāzi. Ja veido emulsijas ar mazāk kā 18% tauku fāzi, vēlams ūdens fāzei pievienot nedaudz biezinātāju – ksantānu vai guāras miltus, kuri emulsiju papildus stabilizēs. Pie augstāku tauku fāzes emulsijām vēlams kombinēt ar citiem emulgatoriem.

Tegomuls kūst 62-66* temperatūrā. Tas ir pH jūtīgs emulgators un emulsijai ir nepieciešams 6,5-7 pH līmenis, citādi skābā vidē, emulsija var sākt slāņoties un zaudēt stabilitāti. Ieteicams tegomulu kombinēt, piemēram, ar lamekremu, kas stabilizētu tegomula pH jūtību un arī emulsijas viendabīgumu. Kā koemulgators tas veido emulsijas, kas ātri un viegli iesūcas.

Emulsijām ar tegomulu pirmās dienās ir tendence uzklājot uz ādas atstāt baltu kārtiņu, kas lēni iesūcas, tāpēc iesaka emulsijām ļaut 3-5 dienas "atpūsties”, un pēc tam šis baltinošais fenomens pazūd pats no sevis.

 

Ieteicamais daudzums emulsijās ir 2-8 %.




Atsausksmes

Uzrakstīt atsauksmi

Slikti Labi